Дністровське басейнове управління водних ресурсів

Фурманюк Ірина Анатоліївна (2019 року випуску) – навчається у магістратурі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника» на спеціальності 102-хімія та одночасно працює на посаді хіміка І-категорії в Дністровському басейновому управлінні водних ресурсів http://vodaif.gov.ua/ в м. Івано-Франківськ. Після успішного проходження виробничої практики під час навчання на бакалавраті спеціальності 102-хімія, Ірину запросили на вибрану посаду. У сферу компетенції лабораторії входить спостереження за станом поверхневих вод басейну р. Дністер згідно Програми державного моніторингу вод, затвердженої наказом Державного агентства водних ресурсів України. Лабораторія визначає показники якості води за такими напрямками: пріоритетні забруднюючі речовини відповідно до переліку, специфічні синтетичні і несинтетичні забруднюючі речовини, що є характерними для басейну р.Дністер внаслідок антропогенного навантаження. Ірина безпосередньо займається аналізом хімічних та фізико-хімічних показників для масивів поверхневих вод. Саме навчання на спеціальності 102-хімія допомогло їй отримати необхідні теоретичні знання та практичні навики, що дозволило отримати роботу у великій та перспективній лабораторії.

Сокирко Марія Юріївна

Сокирко Марія Юріївна (2019 року випуску) – навчається у магістратурі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника» , спеціальність 102-хімія та одночасно працює на посаді хіміка І-категорії в Дністровському басейновому управлінні водних ресурсів http://vodaif.gov.ua/ в м. Івано-Франківськ. Після успішного проходження виробничої практики під час навчання на бакалавраті спеціальності 102-хімія, Марії запропонували працевлаштування в лабораторії. Лабораторія оснащена газовим хроматомасспектрометром, що дозволяє ідентифікувати та визначати понад 30 складних органічних речовин, які можуть потрапляти у поверхневі води. Марія вважає, що саме навчання на спеціальності 102-хімія допомогло їй отримати необхідні теоретичні знання та практичні навики і посприяло працевлаштуванню у сучасній та перспективній лабораторії Дністровського БУВРу.

 

Смицнюк (Гаврилків) Людмила Романівна

Смицнюк (Гаврилків) Людмила Романівна – завершила ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, випускник кафедри хімії 2000 року. Працює заступником начальника лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР. Сприяє проходженню практики нашими магістрами у їхніх лабораторіях та тісно співпрацює з викладачами кафедри з питань працевлаштування випускників.
Життєве кредо: “Люди, які наполегливо рухаються далі, не зважаючи на перешкоди, рано чи пізно досягнуть успіху”