Розпочалися захисти магістерських робіт випускників магістрів 2019 року вступу

22 грудня відбулось перше засідання Екзаменаційної комісії за ОР «Магістр» на спеціальності 102 Хімія. Комп’ютерна техніка не завжди була слухняною, але голова Екзаменаційної комісії проф. І.Ф.Миронюк створив спокійну і доброзичливу атмосферу, сприятливу для виступів. Члени комісії проф. С.А.Курта,  доц. О.М.Хацевич і доц. М.Б.Складанюк уважно слухали доповіді і ретельно зважували оцінки. В першій серії захистилось семеро магістрантів – від сьогодні вони вже магістри хімії !

 

Катерина Возняк представила роботу про аналіз молока і визначення лактози:

Василь Болехан представив результати досліджень спіненого пластифікованого полівінілхлориду:

Марія Вінтонів розробила рецептуру шампуню на основі рослинної сировини:

Оксана Гринів представила роботу про синтез нанодисперсного диоксиду титану кристалічної модифікації рутилу і дослідження його фотокаталітичної активності:

Христина Івасюк працювала над аналізом харчових продуктів:

Назарій Данилюк створив два пристрої для хімічних досліджень: цифровий фотометр з керуванням від смартфона і мікрореактор для фотокаталітичних реакцій. Смарт-фотометр  має на меті застосування у екологічному аналізі. Спеціально розроблене програмне забезпечення збирає дані зі смарт-фотометра через blue-tooth. Прототип показав хорошу збіжність з результатами типового лабораторного спектрофотометра. Мікрофотореактор Н.Данилюка призначений для вивчення кінетики фотохімічної деградації органічних забруднювачів.  Перевагою мікрореактора є використання незначної кількості (20-30 мг) фотокаталізатора, що важливо для дослідних робіт. Мікрореактор вже впроваджений в практику наукової роботи і приніс результати – опубліковано дві статті у журналі Physics and Chemistry of Solid State (Scopus). Крім того, за результатами магістерської роботи загалом опубліковано 4 статті, що індексуються у наукометричних базах SCOPUS та WoS. Варто зазначити, що Назарій Данилюк має h-index (Scopus) = 2.

Вікторія Кухтин проводила фотометричні виміри безпосередньо смартфоном:

У підсумковому слові завідувач кафедри хімії проф. І.Ф.Миронюк з приємністю відмітив, що всі представлені роботи мають прикладний характер і готують студентів до практичної діяльності в галузі хімічного синтезу і аналізу.