Повністю твердотільні натрієві батареї наближаються до практичного використання

Процес, який може призвести до масового синтезу, дає твердий сульфідний електроліт із найвищою у світі провідністю іонів натрію

Прагнення до більш екологічної енергії також вимагає ефективних акумуляторних батарей для зберігання цієї енергії. Хоча літій-іонні батареї зараз найбільш широко використовуються, повністю твердотільні натрієві батареї привертають увагу, оскільки натрію набагато більше, ніж літію. Це повинно зробити натрієві батареї дешевшими, а твердотільні батареї вважаються безпечнішими, але проблеми з обробкою означають, що масове виробництво є складним.

Доцент столичного університету Осаки Ацуші Сакуда та професор Акітоші Хаясі, обидва з Вищої школи інженерії, очолили дослідницьку групу з розробки процесу, який може призвести до масового синтезу сульфідів, що містять натрій.

Використовуючи полісульфіди натрію (сульфіди з двома або більше атомами сірки) як матеріал і флюс, який сприяє синтезу, команда створила твердий сульфідний електроліт із найвищою у світі провідністю іонів натрію — приблизно в 10 разів вищою, ніж потрібно для практичного використання. — і скляний електроліт з високою стійкістю до відновлення.

Масовий синтез таких електролітів з високою провідністю та формоздатністю є ключовим для практичного використання повністю твердотільних натрієвих батарей.