Представлення наукових здобутків: звітна наукова конференція викладачів, студентів та аспірантів

07-08.04.2021 на базі факультету природничих наук, кафедри хімії у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася звітна наукова веб-конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2020 рік.

Робота веб-конференції проходила у формі засідання 3 наукових секцій за напрямами: підсекція хімії, підсекція неорганічної хімії та матеріалознавства, а також підсекція органічної та аналітичної хімії.

У першій підсекції, яка проходила 07 квітня було заслухано доповіді викладачів кафедри та аспірантів про результати їхніх наукових досліджень.

У другій та третій підсекціях було представлено наукові роботи, в яких висвітлено такі актуальні питання щодо дослідження сополімеризації хлорорганічних та ненасичених відходів для виробництва асфальтів; темплатний синтез мезопористого вуглецю; рідкофазний синтез діоксиду титану допованого бором; адсорбційні властивості ТіО2, синтез та деполімеризація поліорганосилоксанів; отримання та вивчення хімічних характеристик теплоізоляціних матеріалів; протимікробний та імуностимулюючий засіб на основі прополісу, моніторинг якості питної води, фотокаталітичне та адсорбційне очищення води, синтез магнетиту і магній-цинкових феритів, вплив ПАР на структуру та морфологію алюмінату кобальту, синтез і властивості неорганічних пігментів, тощо.

Підбиваючи підсумки конференції, завідувач кафедри хімії професор Миронюк І.Ф. подякував учасникам та їхнім науковим керівникам за активну участь та високу публікаційну активність. За результатами заслуханих доповідей студентів у підсекціях було ухвалено нагородити грамотами за змістові виступи на звітній конференції студентів Ліщинську Софію (науковий керівник – к.х.н., доцент Татарчук Т.Р.), Мицак Мар’яну (науковий керівник – к.т.н., доцент Микитин І.М.), Лапчук Іванну (науковий керівник – к.х.н., доцент Татарчук Т.Р.), Червонецьку Вікторію (науковий керівник – к.т.н., доцент Хацевич О.М.). А також було обрано роботи, які були виконані на високому науковому рівні, та рекомендувати їх до друку у збірнику наукових праць «Еврика»:

  1. Петренко Тетяна «Темплатний синтез мезопористого вуглецю» (науковий керівник – к.т.н., доцент Микитин І.М.);
  2. Рій Володимир «Дослідження сополімеризації хлорорганічних та ненасичених відходів для виробництва асфальтів» (науковий керівник – д.т.н., професор Курта С.А.);
  3. Пилипів Віта, Галькевич Христина «Фотокаталітичне та адсорбційне очищення води» (науковий керівник – к.х.н., доцент Татарчук Т.Р.);
  4. Пенгрин Марія «Адсорбція катіонів металів адсорбентами на основі діоксиду титану» (науковий керівник – д.х.н., професор Миронюк І.Ф.).

Під час проведення конференції у підсекціях вільними слухачами були студенти І-ІІІ курсів. Секційні засідання пройшли на високому організаційному, науково-теоретичному рівні в дусі дискусій та великим зацікавленням студентської молоді.

 

Викладачі кафедри хімії бажають студентам і молодим науковцям

успіхів та нових звершень!