Підсумки звітної наукової онлайн-конференції викладачів, аспірантів та студентів кафедри хімії

6-7 квітня 2022 року відбулася звітна наукова онлайн-конференція викладачів, аспірантів та студентів кафедри хімії за 2021 рік. Програма конференції передбачала пленарні доповіді та роботу тематичних підсекцій: «Хімічні науки» (9 доповідей), «Неорганічної хімії та матеріалознавства» (4 доповіді), «Органічної та аналітичної хімії» (4 доповіді).

Мета конференції полягала у підвищенні престижу та популяризації наукових знань серед студентів; у виявленні та підтримці талановитих студентів, наданні їм можливості заявити про себе.

При підведенні підсумків конференції керівники підсекцій відзначили високий рівень підготовки доповідачів, усі представлені доповіді були актуальними і цікавими. Підсумки конференції показали зростання зацікавленості студентів до обраної професії та підвищення мотивації до науково-дослідної та інноваційної діяльності, а також наявність вагомого потенціалу для подальшого розвитку студентських наукових досліджень.

За результатами заслуханих доповідей студентів у підсекціях було ухвалено нагородити грамотами за змістові виступи на звітній конференції студентів Ванджурак Мирославу (наукова керівниця – к.т.н., доцентка Хацевич О.М.), Данилюка Дмитра (науковий керівник – к.т.н., доцент Микитин І.М.) і Цінурчина Володимира (наукова керівниця – к.х.н., доцентка Татарчук Т.Р.), а також було обрано роботи, які були виконані на високому науковому рівні, та рекомендувати їх до друку у збірнику наукових праць «Еврика»:

  1. Моггамада Тагіра «Декристалізація та стабілізація бджолиного меду при довготривалому зберіганні» (науковий керівник – д.т.н., професор Курта С.А.)
  2. Лапчук Іванни «Антибактеріальна активність залізооксидних матеріалів» (наукова керівниця – к.х.н., доцентка Татарчук Т.Р.)

Викладачі кафедри хімії бажають студентам і молодим науковцям успіхів та нових звершень!