Пʼятий Науковий пікнік

10 травня кафедра хімії вже вкотре долучилася до традиційного пʼятого“Наукового пікніка”. Факультет природничих наук представляли також студенти та співробітники кафедри біохімії та біотехнології і кафедри біології та екології. Захід відбувся в центрі міста Івано-Франківськ на площі Ринок біля славнозвісної Ратуші.

Представники кафедри хімії радували малечу, учнів ліцеїв, студентів різних спеціальностей, наукових ентузіастів, а також всіх присутніх феєричними експериментами. Учасники мали можливість стежити за реакціями у реальному часі, спостерігати за хімічними дослідами. Як приклад, експеримент «дим без вогню» здивував учасників синьо-жовтими барвами. Також патріотичну символіку продемонструвала реакція рН індикатора бромтимолового синього.

Для молодших гостей були організовані кольорові експерименти з виготовлення популярного «слайму» та реакція «Хамелеон». Іскри вогню на руці як завжди захопили велику аудиторію відвідувачів.

Загалом, Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника настільки зацікавив наукою, що здобув 1 місце у конкурсі «Найкраща локація 5-го наукового пікніка» серед представників всієї освітянської сфери.