Зустріч випускників ліцеїв м. Калуша та студентів IV курсу Калуського політехнічного коледжу

09.04.2021 року відбулася онлайн-зустріч випускників ліцеїв м. Калуша та студентів IV курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» Калуського політехнічного коледжу з викладачами кафедри хімії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Захід відбувся в рамках профорієнтаційної роботи з майбутніми абітурієнтами, основною метою якого є допомога у виборі профілю навчання і сфери майбутньої професійної діяльності. Захід об’єднав випускників та вчителів хімії м. Калуша. Координатором і організатор заходу виступив професор кафедри хімії Курта С.А.

Знайомство випускників з факультетом природничих наук розпочав завідувач кафедри хімії, професор Миронюк І.Ф. “Вибір професії багато в чому залежить від вас. Від ваших бажань і ваших інтересів. Мета подібного роду зустрічей з вами, майбутніми абітурієнтами та потенціалом навчальних закладів міста Калуша, – допомогти визначитися в різноманітті професій, напрямів і спеціальностей.” – зазначив Іван Федорович, звертаючись до випускників.

Завідувачем кафедри було надано слово кураторам академічних груп, зокрема проф. Курті С.А., доц. Микитину І.М., доц. Складанюк М.Б. та проф. Шийчуку О.В. Вони розповіли про організацію освітнього процесу, особливості вступу до університету на 2021-2022 навчальний рік, бази навчальних і виробничих практик студентів, їх участь у наукових конференціях і студентських заходах. Викладачі закликали випускників до сумлінної підготовки до ЗНО, що дозволить їм у майбутньому вступити на спеціальність 102 «Хімія» і стати висококваліфікованими фахівцями, а також запросили усіх присутніх до тісного діалогу та активної участі в онлайн-зустрічі.

Студентка IV курсу групи Х–41 Підгірна Марія розповіла про переваги навчання на спеціальності 102 «Хімія» і студентське життя.

Проте, найбільше на зустрічі все ж таки було приділено питанням, які зараз хвилюють випускників: чи є державні місця і скільки їх, які умови вступу в університет, яка вартість навчання на денній і заочній формі, в яких гуртожитках вони будуть проживати, які  перспективи працевлаштування і де саме працевлаштовані випускники кафедри хімії тощо.

 

Викладачі кафедри хімії висловлюють щиру подяку адміністрації ліцеїв та Калуському політехнічному коледжу за допомогу в організації заходу та запрошують майбутніх абітурієнтів вступати в Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на спеціальність 102 «Хімія»!