10 травня проф. О. Шийчук провів відкриту науково-популярну лекцію на запрошення Природничо-технологічного університету м. Бидгощ. Тема лекції цілком актуальна, як на часи вірусу: «Імунітет і харчування – ключові продукти і компоненти». Проф. О. Шийчук розповів про свіжі наукові дані щодо впливу вітаміну D на захворюваність і перебіг Covid-19. Рекомендація науковців однозначна: вітамін D потрібен для міцного імунітету. Щоб забезпечити потрібну дозу вітаміну D (10 мкг), вистачить щодня мати на тарілці 100 г жирної океанічної риби (лосось, скумбрія). Ще одним багатим джерелом є гриби – найкраще природні, які росли під відкритим небом. Цілком імовірно, що гриби в раціоні є одним з чинників низьких показників захворюваності в гірських районах Івано-Франківської області.
Повну лекцію можна знайти за посиланням:https://www.facebook.com/UTPBydgoszcz/videos/1204997933615981