Профорієнтаційний захід «Хімічна майстерня»

19 листопада 2022 року на кафедрі хімії та в Центрі хімічного матеріалознавства і нанотехнологій відбувся профорієнтаційній захід «Хімічна майстерня». На захід завітали учні 4-9 класів, вчителі та батьки.

«Хімічна майстерня» розпочалась зі вступного слова завідувача кафедри, д.х.н. професора Миронюка Івана Федоровича, д.т.н., проф. Курти Сергія Андрійовича та знайомства з усім колективом кафедри хімії. Наші юні гості із захопленням відвідували всі локації заходу. Учні навчились виготовляти такі косметичні засоби як бальзам для губ та гідрофільну олію.  Спробували стати експертами у визначенні фальсифікації молока, навчилися виготовляти ікру з «Coca Cola», власноруч проводили аналіз на виявлення нітратів у овочах, а також зрозуміли як використовувати експрес-методи аналізу на приладах.

Велику цікавість до науки та хімічних приладів школярі виявили, побувавши в Центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій. Найбільше захоплення в учнів викликали дивовижні «вибухові» хімічні досліди (вогонь на руці, дим без вогню, пінний фонтан та багато інших), які продемонстрували студенти-хіміки. На завершення, кожен з учасників заходу отримав сертифікат про участь в «Хімічній майстерні» та мав змогу написати відгуки про свої враження:

Дякуємо всім учасникам, які відвідали нашу «Хімічну майстерню»! Радіємо, що змогли подарувати дітям, вчителям та батькам незабутні враження, веселі емоції та головне – пізнати, як насправді виглядає наука!

Автор посту: магістрантка ІІ року навчання Лапчук І.В.