Екскурсія студентів хіміків на завод по виробництву крафтового пива марки “Ципа” та сирів марки “Розенталь”в с. Кваси Рахівського р-ну Закарпатсьої області.

В понеділок 02.10.2023 група студентів спеціальності 102 Хімія,  з: Х-11, Х-21, Х-31, Х-41, Х-2М з кафедри хімії Природничого факультету Прикарпатського національного університету ім. в. Стефаника з м. Івано-Франківськ під керівництвом професора  д.т.н. Курти Сергія Андрійовича здійснили заплановану профорієнтаційну поїздку та провели  екскурсію в с. Кваси Рахівського району Закарпатської оласті. 18 студентів-хіміків   мали можливість відвідати сучасне підприємство ТОВ “Крафтове пиво” де шляхом біохімічних процесів бродіння отримують 38 сортів пива та провести дегустацію таких марок пива, як : “Говерла, Петрос, Близниця, Ципа, Свидовець, Гуцул “. Студенти хіміки  відвідали також місцеву промислову сироварню в урочищі Васкул ,  завдяки цьому ближче познайомилися з тим, як працює харчова промисловість України з виробництва овечих сирів та провели дегустацію  бринзи, бутса та інших твердих сирів екофірми “Розенталь”.Всі учасники подорожі  отримали незабутні враження, зробили безліч фотографій, які ви можете побачиити, та отримали  багато нової  професійної інформації.

З повагою проф. кафедри хімії д.т.н. Сергій Курта.