Хімічна майстерня

З приємністю приймали в п’ятницю в нашій “Хімічній майстерні” активну молодь, що цікавиться хімічними дивинками – ліцеїстів Фізико-технічного ліцею, вихованців Центру освітніх інновацій  та студентів-фармацевтів національного медичного університету – і їх наставників.

Радо представили нашим гостям цікаві майстер-класи на всі смаки – з аналітичної хімії, хімії й технології харчових продуктів й косметичних засобів, чудесних перетворень зі світу рослин, знайомство з приладами експрес-аналізу повітря, та, звичайно, яскраві хімічні досліди.

Кожен з наших відвідувачів знайшов собі заняття до душі. Хоча вибрати найцікавіше було непросто)

Студенти фармацевтичного факультету брали до уваги для себе нюанси приготування ароматних бомбочок для ванни. Ліцеїсти вподобали точну науку аналітику – визначали присутність і кількість вітаміну С в продукті дитячого харчування якісними реакціями і титриметричним індофенольним методом. Наші найменші гості – ліцеїсти Ліцею 6 та вихованці Центру освітніх інновацій – були в захопленні від видовищних хімічних дослідів та метаморфоз квіткового екстракту під впливом хімічних речовин, присутніх в щоденному побуті.

Всіх зацікавили технологічні прийоми виготовлення штучної й натуральної ікри та способи їх розпізнавання. Прилади експрес-аналізу вмісту шкідливих речовин в повітрі та інформація про проєкт з моніторингу об’єктів довкілля, що реалізовується викладачами кафедри хімії, та полягає в залученні молоді та громадськості до підвищення екологічної безпеки життя, теж привернули увагу.

Було пізнавально й ненудно) Нам сподобалося приймати допитливу молодь й ділитися з ними секретами хімічних див. Чекаємо з нетерпінням нових гостей!