Хімічна майстерня 3

Сьогодні викладачі, інженери й студенти кафедри хімії знову дивували хімічними цікавинками приємних гостей – старшокласників  IT STEP SCHOOL  та  ліцею  ім.Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради.

Працівники кафедри в співпраці зі студентами-хіміками розробили і запропонували школярам різні види пізнавальної хімічної діяльності – яскраві “запальні” демонстраційні досліди, цікаві практичні завдання  з аналітичної і екоаналітичної хімії, неорганічного синтезу, а також “ароматний” майстер-клас з косметичної хімії.

Викладачі  поділилися з учнями знаннями про одну з найбільших проблем сучасного світу – забруднення об’єктів довкілля, зокрема, атмосферного повітря, пояснили важливість популяризації європейських екологічних цінностей і надання громадськості коректної і актуальної інформації про екологічну безпеку і екологічне право, показали роботу приладів експрес-аналізу повітря для визначення якості повітря у офісних, житлових та виробничих приміщеннях.  Наші відвідувачі пройшли великий лабораторний практикум «Кольори в хімії металів”, визначали твердість води трилонометричним титруванням та дізнавалися про методи її усунення. Особливою  цікавинкою було завдання «Ази для золотошукачів” –  відновлення золота з його комплексної сполуки, вивчення властивостей речовин-відновників металів та особливостей протікання таких реакцій в залежності від рН середовища. Під час перерв між практичними локаціями учні  релаксували, малюючи за допомогою поверхнево-активних речовин візерунки на кольоровому “магічному” молоці. І приготували власноруч приємні сюрпризи для мам, бабусь та сестричок – ароматні бомбочки для ванни.

Колектив кафедри був, як завжди, радий здивувати юних допитливих дослідників і обіцяв запропонувати на наступних відвідинах ще щось новеньке і цікавеньке.