Перетворення пластикових відходів на цінну добавку до ґрунту

Вчені Каліфорнійського університету в Ріверсайді зробили ще один крок ближче до використання сотень мільйонів тонн пластикових відходів, які виробляються щороку, і часто засмічують річки та забруднюють наші океани.

У недавньому дослідженні Кандіс Леслі Абдул-Азіз, доцент кафедри хімічної та екологічної інженерії UCR, та її колеги детально описали метод перетворення пластикових відходів у  пористу форму деревного вугілля , яка має площу поверхні близько 400 квадратних метрів на грам маси.

Таке деревне вугілля потенційно може бути додано в ґрунт для покращення утримання води в ґрунті та аерації сільськогосподарських угідь. Воно також може удобрювати ґрунт, оскільки природним чином розкладається.

Процес перетворення пластику на вугілля був розроблений в Інженерному коледжі Марлана та Розмарі Борнс Каліфорнійського університету в Ріверсайді. Він передбачав змішування одного з двох поширених типів пластику з відходами кукурудзи — залишками стебел, листя, лушпиння та качанів. Потім з гарячою водою під високим тиском у суміші проходить  процес, відомий як гідротермальна карбонізація.

Високопористе вугілля було виготовлено з використанням полістиролу і поліетилентерефталату, або ПЕТ, матеріалу (зазвичай використовується для виготовлення пляшок для негазованої та газованої води).

Джерело: Сhemeurope